Υποστηρικτές και πολέμιους συναντά η πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας που παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προκειμένου -όπως ο ίδιος δήλωσε- να συνδυαστεί η άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι με την ομαλή λειτουργία της πόλης ως κέντρου εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Υπέρ της πρότασης νόμου τάχθηκαν την Τρίτη, με δηλώσεις τους στον Σκάι, τόσο ο Ευάγγελος Αντώναρος όσο και ο Πάνος Μπεγλίτης. 

«Δεν είναι δυνατόν να κλείνει συνεχώς το κέντρο, με απίθανες οικονομικές συνέπειες» δήλωσε ο κ. Αντώναρος, υποστηρίζοντας ότι σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες υπάρχουν περιορισμοί.

«Ρύθμιση δεν σημαίνει παρεμπόδιση δικαιωμάτων, αλλά εξισορρόπηση δικαιωμάτων» είπε από την πλευρά του ο κ. Μπεγλίτης. «Σεβόμαστε τα δικαιώματα αλλά θα υπερασπιστούμε και το δημόσιο συμφέρον, τους πολίτες της Αθήνας» πρόσθεσε, καλώντας όλα τα κόμματα να συνεργαστούν στο θέμα αυτό.

Αντίθετες με την πρόταση Καμίνη είναι, σύμφωνα με Το Βήμα, η Λαϊκή Συσπείρωση (δημοτική παράταξη του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ν. Σοφιανό), η Ανοιχτή Πόλη (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Ελένη Πορτάλιου) και η Ανταρσία στις γειτονιές (δημοτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου).

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο κ. Καμίνης επιχειρούν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, αλλά όπως τονίζει ο κ. Σοφιανός οι σχεδιασμοί τους «θα μείνουν στα χαρτιά, δεν θα περάσουν».

H Ανοιχτή Πόλη και o ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το in.gr, θεωρούν ότι η πρόταση Καμίνη βάζει «στο στόχαστρο τη Δημοκρατία» και είναι ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα για τον περιορισμό κάθε δραστηριότητας, εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και πορειών, ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου.