Ένας 56χρονος και μία 49χρονη συνελήφθησαν για τη γιάφκα της Αρτέμιδας, ενώ αναζητάται ένας 50χρονος που φέρεται να είναι δικηγόρος και εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα όπλα έρχονταν οδικώς από τη Γερμανία και όπως εκτιμάται πρόκειται για εμπόριο όπλων, αν και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, καθώς σε κάποιο από τα όπλα βρέθηκε αυτοκόλλητο εξτρεμιστικής οργάνωσης των Βαλκανίων, του UCK.

Ο 56χρονος και η 49χρονη, ελληνικήε καταγωγής συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας για διακεκριμένη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνησή τους.

Παράλληλα, κατηγορείται ένας 50χρονος Έλληνα που διαφεύγει της αυτόφωρης σύλληψης, καθώς και άλλα πρόσωπα που φέρονται ως ταχυδρομικοί αποστολείς δεμάτων από χώρες του εξωτερικού προς τον 50χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος είναι δικηγόρος.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργείται προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία οκτώ χρόνια είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και παράνομα εισήγαγαν, μετέφεραν και κατείχαν πλήθος πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις Η.Π.Α., με σκοπό τη διακίνηση και τη διάθεσή τους σε άγνωστους μέχρι στιγμής παραλήπτες.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού δεν θα κατέληγε στην Ελλάδα και ότι έχουν να κάνουν με υπόθεση λαθρεμπορίου που ξεπερνά τα όρια της χώρας. Εκτιμούν ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο «λιμάνι» στο ταξίδι μεταφορά του οπλισμού και στη συνέχεια, το μεγαλύτερο μέρος του θα φορτώνονταν για χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται και εξεγέρσεις.

Μεταξύ των όπλων που βρέθηκαν περιλαμβάνονται: Καλάσνικοφ, Μ53, mg42, mp44, mg3, Υποπολυβόλα τύπου «Ζάσταβα», Παλιά τυφέκια Μ1, Σύγχρονα πολεμικά όπλα Μ16, Πιστόλια «Μπράουνιγκ», «Ζάσταβα», «Μπερέτα» και «Βάλτερ».