current views are: 1

3 Απριλίου 2012
Δημοσίευση11:44

Αθώος ο εκδότης του Focus για την «άσεμνη» Αφροδίτη της Μήλου

Αθωωτική είναι η ετυμηγορία για τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού Focus και την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους η οποία αφορούσε στο περιβόητο πρωτοσέλιδο του περιοδικού τον Φεβρουάριο του 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

Δημοσίευση 11:44’
αρθρο-newpost

Αθωωτική είναι η ετυμηγορία για τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού Focus και την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους η οποία αφορούσε στο περιβόητο πρωτοσέλιδο του περιοδικού τον Φεβρουάριο του 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

Αθωωτική είναι η ετυμηγορία για τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού Focus και την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους η οποία αφορούσε στο περιβόητο πρωτοσέλιδο του περιοδικού τον Φεβρουάριο του 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Aθηνών έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο είναι τυλιγμένο το άγλαμα της Αφροδίτης της Μήλου δεν ήταν η ελληνική σημαία. Κήρυξε δε απαράδεκτη την ποινική δίωξη η οποία είχε ασκηθεί κατά των 5 δημοσιογράφων του περιοδικού για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης  κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό. Οι δικαστές αποφάνθηκαν επίσης ότι πλέον έχει εξαλειφθεί και το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ΄όρων.

Νωρίτερα όταν άρχισε η διαδικασία το δικαστήριο είχε αποβάλει την πολιτική αγωγή των έξι δικηγόρων με το επιχείρημα πώς το δημοσίευμα δεν αφορούσε το σύνολο του ελληνικού λαού για να έχουν έννομο συμφέρον, αλλά μόνο πράξεις πολιτικών προσώπων.

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης, ένας εκ των μηνυτών με δηλώσεις του επεσήμανε ότι η απόφαση είναι κατακριτέα και υπογράμμισε ότι «Μετά απο δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε». 


«Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους», κατέληξε. 

Focus: Το ελληνικό κράτος δικαίου λειτουργεί

Πλήρως ικανοποιημένος από την απόφαση του Τριμελές Πλημμελειοδικείου δηλώνει ο εκπρόσωπος του Focus, Γιόνας Γκράσεϊ, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μια κατηγορία – παρωδία.

Ο κ. Γκράσεϊ έδωσε τα εύσημα στο ελληνικό κράτος Δικαίου που όπως είπε απέδειξε την ικανότητα του να λειτουργεί. “Αυτή είναι μια επιτυχία για την ελευθερία του Τύπου, αν και θα προτιμούσαμε να μην είχε χρειαστεί να την κατακτήσουμε”, είπε κλείνοντας ο εκπρόσωπος του Focus.


σχετικα αρθρα