Εξαρθρώθηκε χθες, σπείρα που πλαστογραφούσε φορολογικά στοιχεία με τη χρήση των οποίων επιτύγχαναν την επιστροφή Φ.Π.ΑΣτη συνέχεια, οι δράστες πωλούσαν τα στοιχεία σε επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εταιρείες.
Στη περιοχή του Κερατσινίου εντοπίστηκαν αρχικά τα τρία μέλη της οργάνωσης, δύο Έλληνες ηλικίας 63 και 59 ετών και ένας Αλβανός ηλικίας 31 ετών, ενώ αναζητείται και τέταρτο μέλος της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες πλαστογραφούσαν συστηματικά κάθε είδους φορολογικά στοιχεία και στη συνέχεια τα πωλούσε σε επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, στη Κρήτη, την Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, οι οποίοι τα κατέθεταν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και λάμβαναν επιστροφές Φ.Π.Α. ή προέβαιναν στο συμψηφισμό αυτού ώστε να μην καταβάλουν τελικά τον φόρο που είχαν υποχρέωση.

Η ανωτέρω εγκληματική ομάδα διέθετε οργανωμένο εργαστήριο στη Δραπετσώνα, στο οποίο κατασκεύαζε τα πλαστά φορολογικά στοιχεία, με ειδικό μηχάνημα διάτρησης και πλαστές σφραγίδες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των μελών του κυκλώματος σε Δραπετσώνα, Νίκαια και Μέγαρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Σαράντα επτά σφραγίδες διαφόρων επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλο το εύρος των επαγγελματικών δραστηριοτήτων (κατασκευές, οικοδομικά υλικά, υποδήματα, ρουχισμός, διαφήμιση, χονδρικό εμπόριο, χωματουργικά, εισαγωγές, καθαρισμοί, επισκευές, ηλεκτρικά κτλ). Φορολογικά στοιχεία όπως τιμολόγια, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πιστωτικά τιμολόγια, τιμολόγια αγοράς, δελτία αποστολής, τιμολόγια αγοράς αγροτικών ειδών, μπλοκ αποδείξεων πληρωμής. Πλήθος διάτρητων, με σήμανση διαφόρων ΔΥΟ, φορολογικά στοιχεία, σφραγισμένα ως προς την επιχείρηση έκδοσης και κενά ως προς το υπόλοιπο μέρος τους. Ένα μηχάνημα διάτρησης βιβλίων και στοιχείων Δ.Ο.Υ. Μπλοκ επιταγών τραπεζών. Βιβλιάρια καταθέσεων Τραπεζών. Τέσσερα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Ένας γεμιστήρας πιστολιού με τέσσερα φυσίγγια. Ένα ξίφος με λάμα 47 εκατοστών.

Επίσης κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο. Το κύκλωμα δραστηριοποιείτο τα τελευταία τρία χρόνια και είχε διαθέσει παράνομα, μεγάλο αριθμό φορολογικών στοιχείων, όμοια με αυτά που κατασχέθηκαν. Τα κέρδη του κυκλώματος ήταν πολύ μεγάλα, αφού για κάθε πλαστό φορολογικό στοιχείο που πωλούσε λάμβανε σαν αμοιβή, ποσοστό από 8%-12% του ποσού που αναγραφόταν σε αυτό.

Εκτιμάται ότι το ποσό του Φ.Π.Α. που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, από τη δράση της σπείρας είναι εξαιρετικά μεγάλο, το ακριβές μέγεθος του οποίου θα εξακριβωθεί μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.