«Άνθρακες» χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ τον «θησαυρό» του πορίσματος ελέγχου του ΣΔΟΕ στην Ομοσπονδία, από το οποίο προκύπτουν σωρεία παραβάσεων και κατασπατάληση χρημάτων από τους συνδικαλιστές. Με νομικές κυρώσεις απειλεί η διοίκηση της εταιρείας. 

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για «επίθεση λάσπης» την οποία αποδίδει στις θέσεις της κατά του μνημονίου και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.  

Για το πόρισμα του ΣΔΟΕ η Ομοσπονδία αναφέρει ότι βρέθηκε ένα εικονικό τιμολόγιο, στο οποίο δεν έχει ανάμειξη η ΓΕΝΟΠ γιατί είχε ακυρώσει την εντολή προς την εταιρία που το εξέδωσε. Βρέθηκαν επίσης δώδεκα τιμολόγια με υπερτιμολογήσεις οι οποίες κατά τη ΓΕΝΟΠ είναι αυθαίρετες γιατί βασίζονται στις αποδείξεις που είχε το ταξιδιωτικό γραφείο.

Με βάση τις αποδείξεις το κόστος της φιλοξενίας κυμαίνεται στα 50 ευρώ την ημέρα, ποσό που κατά τη ΓΕΝΟΠ δεν καλύπτει τα έξοδα. Για παράδειγμα, η φιλοξενία 36 συνδικαλιστών από την Τυνησία για δέκα ημέρες με τα επίσημα παραστατικά κόστισε 19.206 ευρώ (53 ευρώ ημερησίως ανά άτομο) αλλά το τιμολόγιο που πλήρωσε η ΔΕΗ ήταν 85.370 ευρώ.  
   
Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει, τέλος, ότι πριν από κάθε ταξίδι γίνεται έρευνα αγοράς και οι πληρωμές γίνονται με δίγραμμες επιταγές.


ΔΕΗ: Θα κινηθούμε νομικά εναντιον των υπαιτίων

Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ, σε ανακοίνωση της, ξεκαθαρίζει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων έχουν προβεί σε υπερτιμολογήσεις και εικονικά τιμολόγια.

Σε ότι οι πληρωμές προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες σταμάτησαν πριν ένα χρόνο, έγιναν σε εφαρμογή σχετικών όρων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ότι «μοναδικοί υπόλογοι είναι τα πρόσωπα που άσκησαν τη διαχείριση των κονδυλίων που αναφέρονται στο πόρισμα».