Έκρηξη σημειώθηκε πριν τις 9 το βράδυ στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 35, στο Κολωνάκι έπιασε φωτιά, ενώ στο σημείο έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα για την κατάσβεση της.

Στο κτίριο βρίσκονταν εργαζόμενοι, ωστόσο δεν κινδύνευσαν και αποχώρησαν από το κτήριο.

Ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί η είσοδος του γραφείου του κ. Σημίτη που βρίσκεται στο πέμπτο όροφο. 

Πάντως, όπως όλα δείχνουν πρόκειται για εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια αφού βρέθηκαν σχετικά υπολείμματα, ενώ δεν υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Πρόκειται για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες που το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού γίνεται στόχος εμπρηστικής επίθεσης.

«Όσοι επιχειρούν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές, δεν θα το πετύχουν. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής με αφορμή την επίθεση.

«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την επίθεση κατά του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Απέναντι σε τέτοιες ενέργειες η απάντηση θα έρθει από τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες, μέσα από το διάλογο και τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές που έρχονται. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.