Σε άρση της πίστωσης προς τους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί σε Αττική και Πειραιά, λόγω της μη εξόφλησης των χρεών του οργανισμού προς τα μέλη των δύο συλλόγων.   
Στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι έχουν ήδη δώσει «πολλές φορές παράταση στις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων για άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, περιμένοντας την εφαρμογή των νόμων για την εξόφληση των χρεών του Οργανισμού».

Ωστόσο, όπως συμπληρώνουν, «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης».

Την ίδια ώρα, την Πέμπτη, τα φαρμακεία-μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά, καθώς θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9:00 το πρωί, για την διεκδίκηση των χρημάτων «που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς», σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.