Ένταση επικράτησε λίγο πριν από τις 12:00 την Τετάρτη στην Αμυγδαλέζα, όπου οι κάτοικοι, αντιδρώντας στη δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών, έχουν αποκλείσει από το πρωί τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων. Μαθητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων με υδροφόρα του Δήμου και άλλα οχήματα. Κατά διαστήματα η λεωφόρος ανοίγει για λίγο και ξανακλείνει αργότερα.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός διεμήνυσε ότι «αυτό δεν μπορεί να περάσει» και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση», συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».  

Την Τρίτη κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Ακαδημία στην Αμυγδαλέζα. Ο χώρος περιλαμβάνει κτίρια που χρησιμοποιούσε η ακαδημία της αστυνομίας, προκειμένου να στεγαστούν αστυνομικοί που είχαν έρθει από άλλες περιοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.  

Από τότε, τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου της ακαδημίας, παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και τώρα πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του κέντρου μεταναστών.  

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την Τρίτη πως λίγο μετά το Πάσχα θα λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.  

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έδωσε πληροφορίες για το πού θα γίνει το κέντρο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό σχεδιάζεται να γίνει στην Αμυγδαλέζα.