Νέες αποκαλύψεις έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας για τις «χορηγίες» που εξασφάλιζε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ απο τη ΔΕΗ, πραγματοποιώντας χλιδάτα ταξίδια στο εξωτερικό με δημόσιο χρήμα, με βασικό όχημα τα πλαστά παραστατικά. Σάλος προκλήθηκε την Τρίτη μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού πορίσματος του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όπου αναφέρονται 16 τέτοια ταξίδια των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, το κόστος των οποίων έφτασε και ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ. Το πόρισμα αυτό βρίσκεται ήδη στα χέρια του ΣΔΟΕ για περαιτέρω διερεύνηση, όπως ζήτησε ήδη ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Σήμερα, με νέο δημοσίευμα στο «Έθνος», έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τιμολόγια, τα οποία πλήρωνε η ΔΕΗ από το δημόσιο χρήμα για τα ταξίδια των συνδικαλιστών στο εξωτερικό αλλά και την φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ταξίδια σε... Βενετία, Βερολίνο, Γενεύη, ακόμα και Βουδαπέστη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για το ταξίδι επτά ημερών σε Βερολίνο και Πράγα, όπου συμμετείχαν 30 συνδικαλιστές, η ΔΕΗ κλήθηκε να πληρώσει το αστρονομικό νούμερο των 75.570 ευρώ, την ίδια ώρα που τα παραστατικά μιλούν μόνο για 26.935 ευρώ.

Αντίστοιχα, ταξίδι 30 ατόμων σε Βιέννη και Βουδαπέστη τον Σεπτέμβριο του 2009 κόστισε 95.542 ευρώ χάρη στα εικονικά τιμολόγια. Τα παραστατικά μιλούν για πραγματικό κόστος που δεν ήταν ούτε το μισό (44.117). 

Είναι χαρακτηριστικό πως για ένα «συνδικαλιστικό ταξίδι» στη Γενεύη από τις 26/12/10 έως τις 30/12/10, η ΔΕΗ πλήρωσε 30.500 ευρώ ενώ το συγκεκριμένο ταξίδι δεν έγινε ποτέ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στα όσα αναφέρει το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή έκανε λόγο για «άνθρακες» υποβαθμίζοντας τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε έτοιμοςνα ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών, λέγοντας παράλληλα ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές».

Μάλιστα, ο Νίκος Φωτόπουλος είπε ότι αν οι Αρχές βρουν έστω κι ένα ευρώ στον ίδιο, σε κατάθεση ή αγορά, τότε θα αυτοκτονήσει!
TAGS