Επιστολή με την οποία ζητεί ακόμη και εντός της ημέρας συνάντηση με τον γ.γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά έστειλε σήμερα η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν. Στην επιστολή καλεί μάλιστα τη συνδικαλιστική ηγεσία των ναυτεργατών να της καταθέσει εγγράφως τα σχετικά αιτήματά και τις προτεινόμενες λύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr η συνάντηση θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί είτε σήμερα το απόγευμα, είτε το αργότερο αύριο το πρωί πριν από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ. 


Στην επιστολή της η υπουργός αναφέρει τα εξής:

«Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της πρόθεσής σας να απεργήσετε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν έχω λάβει ούτε εγώ ούτε οι άλλοι αρμόδιοι υπουργοί καμία επιστολή, ούτε αίτημα που να εξηγείτε τα νέα θέματα ή αιτήματα που προέκυψαν μετά τη λύση της προηγούμενης απεργίας. Επειδή και οι επιπτώσεις της απεργίας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι τεράστιας σημασίας για την εθνική οικονομία, για τους νησιώτες και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των νησιών, για τους πολίτες αλλά και τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε, σάς καλώ άμεσα σε διάλογο με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπουργείων που θεωρείτε ότι εμπλέκονται. Θα παρακαλούσα για την άμεση και σωστή οργάνωση της συζήτησης να μάς αποστείλετε τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τις λύσεις που προτείνετε. Η συνάντηση θα ήταν χρήσιμο να γίνει εντός της ημέρας». 


Η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, 10 και 11 Απριλίου, ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων, που αφορούν αφενός την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και αφετέρου την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ζητά επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.