Εντάλματα σύλληψης για οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των όπλων τα οποία εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία στη Αρτέμιδα, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στην Εισαγγελία προσήχθησαν σήμερα ο 56χρονος και η 49χρονη εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων και διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια οπότε μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό να τα διακινήσουν εντός Ελλάδας.

Μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να έφτασε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία με εμφανιζόμενο παραλήπτη 53χρονο δικηγόρο από τα Σπάτα, επιφανές πρόσωπο στην περιοχή, καθώς είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ' Εθνική.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995- 1998 και 1998- 2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις.