«Έγινε ένας ειλικρινής και σοβαρός διάλογος, εκφράστηκε αμοιβαίος προβληματισμός για τη ουσία των θεμάτων», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης μετά τη συνάντηση του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα. Αφορμή της συνάντησης ήταν η τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, η οποία είχε καταρτισθεί εδώ και καιρό από το υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς διευκολύνει τις απολύσεις από τους εργοδότες τους.

Ο κ. Μπαμπινιώτης ξεκαθάρισε στους εκπαιδευτικούς ότι πρόκειται να αναλάβει σύντομα πρωτοβουλία για τη έναρξη τριμερούς διαλόγου σχετικά με όλα τα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχ. Κουρουτός τόνισε ότι η τροπολογία που έχει κατατεθεί δεν απαντάει στα θέματα της ανεργίας των εκπαιδευτικών, καθώς σε πολλά ιδιωτικά σχολεία εργάζονται σήμερα και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί.
Δήλωσε ακόμη ότι σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει σήμερα για την ιδιωτική εκπαίδευση, ένας εκπαιδευτικός μπορεί να απολυθεί τον πρώτο χρόνο της πρόσληψής του αν κριθεί ότι δεν είναι καλός στη δουλειά του, κάτι που ισχύει και για τον δεύτερο χρόνο και πρόσθεσε ότι η τροπολογία που κατατέθηκε καταργεί το δικαίωμα προσφυγής για καταχρηστική απόλυση στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. 

Νωρίτερα, το πρωί επεισόδιο σημειώθηκε στην είσοδο του υπουργείου όπου αστυνομικοί πέρασαν από αυστηρό έλεγχο τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, κάτι που οι ίδιοι κατήγγειλαν στον αρμόδιο υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Όπως είπε ο κ. Κουρουτός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη του υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος.