Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα πραγματοποιούν την Πέμπτη οι κάτοικοι των Αχαρνών, καθώς δεν πιστεύουν τις διαβεβαιώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι η χρήση της Αμυγδαλέζας θα είναι πιλοτική.    Σοβαρές ενστάσεις για την κατασκευή του κέντρου στην Αμυγδαλέζα, μέσα στους χώρους της σχολής της αστυνομίας εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γενικό γραμματέας αξιωματικών της αστυνομίας Βασίλης Βράντζας.   

«Καθημερινά εκπαιδεύονται και διαμένουν στη σχολή πάνω από 1000 αστυνομικοί. Το κέντρο φιλοξενίας γίνεται μέσα στο κέντρο των σχολών στα 5 μέτρα από τους κοιτώνες των και στα 10 μέτρα υπάρχουν τρία σκοπευτήρια. Δίπλα στα συρματοπλέγματα που θα είναι οι δυστυχείς άνθρωποι θα εκπαιδεύονται οι εκπαιδευόμενοι» ανέφερε ο κ. Βράντζας.  

«Δεν πρόκειται για στρατόπεδο είναι σχολές της αστυνομίας» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος. Δήλωσε ότι ο Δήμος θα αντιδράσει όσο μπορεί κατά της κατασκευής του κέντρου.  

«Το θέμα πρέπει να λυθεί σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και όχι με κυβέρνηση του βουνού. Το κέντρο δεν είναι στρατόπεδο που μπορεί να κρατήσει κρατούμενους» σημείωσε ο κ. Ντούρος.  

Για το θέμα πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη δημοτικό συμβούλιο.