Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά δηλώνουν ότι αν δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, δεν αναστέλουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε επίσης, ότι το αργότερο έως τη Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν καταβληθεί επιπλέον 48.000.000 ευρώ για παλιές οφειλές. 

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όταν φαρμακοποιοί που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Οργανισμού, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη.

Την ίδια ώρα, αναταραχή επικρατεί και στα νοσοκομεία, καθώς σε 52 Ιδρύματα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων γιατρών, οι οποίοι ζητούν την πλήρη αποζημίωσή τους για τις δεδουλευμένες εφημερίες. 

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αντιδρώντας στις απολύσεις και τις περικοπές μισθών. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων, προγραμματίζεται η απόλυση 300 από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό, και η περικοπή κατά 45% των μισθών όλων των εργαζομένων του Κέντρου.