«Αδιάβαστοι» πιάστηκαν οι δράστες μιας απόπειρας ριφιφί σε ένα κοσμηματοπωλείο στην Αμαλιάδα! Δεν γνώριζαν, φαίνεται, πως το κατάστημα ήταν παγιδευμένο με αισθητήρες κίνησης και αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή όταν χτύπησε ο συναγερμός!   Οι ριφιφήδες παραβίασαν την πόρτα ενός ακατοίκητου διώροφου κτιρίου που βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο και άρχισαν να σκάβουν τον τοίχο του κοσμηματοπωλείου, χρησιμοποιώντας ένα αθόρυβο κομπρεσέρ πίεσης λαδιού. Όταν άνοιξαν τρύπα με διάμετρο ενός μέτρου, μπήκαν στο κατάστημα. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και έφυγαν αφήνοντας πίσω τα εργαλεία τους τα οποία εξετάζονται για αποτυπώματα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.  

Μια ακόμη περίεργη διάρρηξη που φέρεται να έγινε σε… δόσεις σε ένα κοσμηματοπωλείο, ερευνά η Ασφάλεια της Ρόδου. Ο 51χρονος ιδιοκτήτης κατήγγειλε το βράδυ της Κυριακής ότι άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα του καταστήματός του στην παλιά πόλη, αλλά δεν έκλεψαν κοσμήματα από μέσα. Την Τρίτη, όμως, έκανε νέα καταγγελία, σύμφωνα με την οποία είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 60.000 ευρώ! Οι αστυνομικοί ερευνούν για να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διάρρηξη και να εντοπίσουν τους δράστες.  

Τέλος, στη Δράμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν ένα 30χρονο Έλληνα, ένα 24ωρο μετά την εισβολή του σε εκκλησία από την οποία άρπαξε τέσσερα ασημένια δισκοπότηρα! Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.


πηγή: protothema.gr