Σε κλίμα έντασης συναντήθηκε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκειμένουν να βρεθεί λύση στα αιτήματα των ναυτεργατών οι οποίοι έχουν αποφασίσει να δέσουν τους κάβους στα λιμάνια τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος αποχώρησε μετά τις 6 ενώ ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης είχε αποχωρήσει λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.  Η κ. Διαμαντοπούλου εξερχόμενη της συνάντησης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση από την πλευρά της ΠΝΟ, αλληλεγγύη και σεβασμός στα προβλήματα των πολιτών. 

"Οι θέσεις του υπουργείου θα δοθούν γραπτώς στους ναυτικούς", είπε η υπουργός και επισήμανε ότι θα είναι στη διάθεση τους να τους απαντήσει σε ό,τι χρειαστούν. 
Από την πλευρά του,  ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι ο Οίκος Ναύτου θα μείνει στον ΕΟΠΥΥ. «
Η ρύθμιση έγινε και δεν αλλάζει» είπε χαρακτηριστικά. 

«Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην απόσυρση των διατάξεων που μας αφορούν σε δυο νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης τότε θα αποφασίσουμε την αναστολή των κινητοποιήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε στην 48ωρη απεργία την Μεγάλη Εβδομάδα» επεσήμαναν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών μιλώντας στο «Βήμα» λίγο πριν την συνάντηση. Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο Γ.Γ. της ΠΝΟ κ. Ι. Χαλάς δήλωσε: «Είμαστε πολύ μακρυά από αυτά που ζητάμε. Περιμένουμε έγγραφες απαντήσεις στα αιτήματά μας από την υπουργό Ανάπτυξης». 

Το πρωί συνεδρίασε σε κλίμα έντασης το εθνικό συμβούλιο της ΠΝΟ το οποίο αποφάσισε να μη προχωρήσει τελικά σε αλλαγή του καταστατικού της συνομοσπονδίας.  Οι συνδικαλιστές επιμένουν να αποσυρθεί η διάταξη για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. 

Εκπρόσωποι των νησιών και του εμπορικού κόσμου ζητούν από τους ναυτεργάτες να μην υλοποιήσουν την απόφασή τους για απεργία τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κάνουν, ήδη, λόγο για ακυρώσεις και μεταφορές εισιτηρίων σε άλλες ημέρες.


TAGS