Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω και στην Κυψέλη, δύο Αλβανοί, ηλικίας 20 και 18 ετών και ένας 23χρονος Έλληνας κατηγορούμενοι για εκβίαση, κλοπή  και παράνομη κατοχή όπλων.
Ειδικότερα, ημεδαπός κατήγγειλε ότι δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστο άτομο, το οποίο απαιτούσε χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο είχε κλαπεί την περασμένη Δευτέρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από επιχείρηση στην περιοχή του Αιγάλεω, εντόπισε το κλεμμένο όχημα και οι δύο από τους δράστες που προσήλθαν για να παραλάβουν το χρηματικό ποσό, ενώ ο τρίτος εντοπίσθηκε στη περιοχή της Κυψέλης.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κλεμμένων εξαρτημάτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας κλεμμένου αυτοκινήτου. Δύο μαχαίρια. Ένα αεροβόλο τυφέκιο. Ένα αεροβόλο πιστόλι. Δυο ξύλινα ρόπαλα. Πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.