Με επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο δήμαρχος της Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, επισημαίνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει ότι η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού θα τακτοποιηθεί, μέχρι την Πέμπτη 5 Απριλίου, το νησί είναι με ένα δρομολόγιο. Έτσι, όπως επισημαίνει, τη Μ. Εβδομάδα, είναι προγραμματισμένο μόνο ένα δρομολόγιο από Πειραιά προς Ανάφη τη Μ. Δευτέρα. Ζητεί δε την άμεση επανένταξη δεύτερου δρομολογίου.

Αναλυτικά, η επιστολή του δημάρχου Ανάφης με ημερομηνία 5-4-2012 και με την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον":
 
«"Προγραμματισμός ακτοπλοϊκής σύνδεσης νήσου Ανάφης με το λιμάνι του Πειραιά".
 
Μετά από την συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μας και έπειτα από δυο συναντήσεις μας, μας είχατε διαβεβαιώσει ότι η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού μας θα τακτοποιηθεί.

Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει τακτοποιηθεί τίποτα και έχει μείνει το νησί μας με ένα δρομολόγιο, με αποτέλεσμα για τις ημέρες του Πάσχα το τελευταίο πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά να είναι την Μ. Δευτέρα 09/04 και το πρώτο πλοίο μετά την ημέρα του Πάσχα προς το λιμάνι του Πειραιά, την Πέμπτη 19/04. Δηλαδή όλη την Μεγάλη Εβδομάδα δεν έχουμε πλοίο από τον Πειραιά.
 
Ζητούμε σήμερα τον προγραμματισμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας και την επανένταξη του δεύτερου δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Ανάφης με επιστροφή».


Πηγή: naxos-news.gr
TAGS