Ως «συνειδητή πολιτική πράξη» χαρακτηρίζει την αυτοκτονία του πατέρα της Δημήτρη, χθες στην πλατεία Συντάγματος η κυρία Έμμυ Χριστούλα σε επιστολή της. Η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού αναφέρει ότι «το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής» αναφέρει σε σχετική επιστολή της σημειώνοντας ότι «Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «για κάποιους, για "τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης».

«Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το ‘75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες» σημειώνει.

Η κυρία Χριστούλα κάνει αναφορά στην επιστολή της για το σημείωμα ενός νέου, που αφέθηκε στο σημείο που αυτοκτόνησε ο πατέρας της: «Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία.. μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση» γράφει χαρακτηριστικά.