Τη διακριτική παραμονή τους στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως, αποφάσισαν για το Σαββατοκύριακο οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, στη συζήτηση, που είχαν νωρίς το πρωί, με θέμα την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Άφησαν, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο επανέλθουν δριμύτεροι από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε, ο πρόεδρός τους, Ν. Χασομέρης, στη σημερινή τους συνάντηση, οι συμβασιούχοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να παραμείνουν διακριτικά σήμερα και αύριο έξω από τον χώρο του μνημείου, χωρίς να εμποδίζουν την πρόσβαση στους επισκέπτες του και απαίτησαν την αποχώρηση των ανδρών της αστυνομίας.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε εμείς αυτοί, που αμαυρώνουν την ιερή εικόνα της Ακρόπολης και όχι οι άνδρες των ΜΑΤ, που παραμένουν στην περιοχή. Εμείς, με την απόφασή μας να μη δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα το Σαββατοκύριακο δηλώνουμε ότι σεβόμαστε και αγαπούμε τον χώρο», τόνισε ο κ. Χασομέρης και κατέληξε: «Από Δευτέρα, όμως, αν χρειαστεί να κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας, θα το κάνουμε».