Αποδοκίμασε τις αναθέσεις μελετών σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών, παραδέχθηκε διαφορές στην αξία των τιμολογίων που πληρώθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ σε ταξιδιωτικά γραφεία και των πραγματικών δαπανών, «ξεμπρόστιασε» συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ που «ταξίδεψε στον Καναδά με έξοδα της ΔΕΗ», και τελικά ο Νίκος Φωτόπουλος ερμήνευσε το πόρισμα Ρακιντζή ως «ηθική δικαίωση για τη ΓΕΝΟΠ». Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο κ. Φωτόπουλος μίλησε, σύμφωνα με το ethnos.gr, για χυδαίες και λυσσαλέες επιθέσεις κατά της Ομοσπονδίας τις οποίες απέδωσε, μεταξύ άλλων, στις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού σε βάρος της ΔΕΗ και υπέρ ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία.

Τις απέδωσε επίσης στην προσφυγή της ΓΕΝΟΠ κατά του Μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και στις κινητοποιήσεις του σωματείου κατά του τέλους ακινήτων.

Επί της ουσίας των καταγγελιών για τον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ ο κ. Φωτόπουλος περιέγραψε το πόρισμα του ΣΔΟΕ ως «ηθική δικαίωση της ΓΕΝΟΠ και κόλαφο για τους λασπολόγους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, το πόρισμα αναφέρει ότι δεν διαπιστώθηκε λήψη εικονικών τιμολογίων, ούτε υπερτιμολογήσεις.

Υπάρχουν ωστόσο διαφορές μεταξύ της αξίας των τιμολογίων που πληρώθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ σε ταξιδιωτικά γραφεία και των πραγματικών δαπανών για τη φιλοξενία συνδικαλιστών ξένων χωρών τις οποίες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απέδωσε σε πιθανή φοροδιαφυγή των εταιρειών που εμπλέκονται.

Παραδέχθηκε πάντως ότι το συνδικάτο έχει δώσει δικαιώματα και τόνισε ότι στο μέλλον δεν θα ανατίθενται μελέτες σε συγγενείς συνδικαλιστών, όπως συνέβη στο παρελθόν, ενώ επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα των λογαριασμών τους.

Επίθεση στο ΠΑΜΕ

Επιτέθηκε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή για το πόρισμά του λέγοντας ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί για τον ρόλο του» αλλά και στην παράταξη του ΠΑΜΕ, στελέχη της οποίας, όπως είπε, διαφωνούσαν με τον ΟΚΔΕ αλλά πήγαιναν ταξίδια. Μάλιστα έκανε λόγο για συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ που ταξίδεψε στον Καναδά με έξοδα της ΔΕΗ. Στο σημείο αυτό παρενέβη εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ο οποίος είπε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη με τη λειτουργία του οργανισμού κοινωνικών εκδηλώσεων της ΔΕΗ εν μέσω αντεγκλήσεων.