Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους οι δύο αλλοδαποί, μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι. μέσα στο οποίο βρίσκονταν, η 39χρονη ιδιοκτήτρια, τα τρία ανήλικα παιδιά της, καθώς και μία 50χρονη συγγενής τους και κρατώντας ο ένας από αυτούς μαχαίρι και ο άλλος οικοδομικό σφυρί, κατάφεραν χτυπήματα στις δύο γυναίκες, τραυματίζοντάς τες ελαφρά, προκειμένου να τους παραδώσουν τα χρήματά τους.

Όλα έγιναν μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά εκ των οποίων το ένα προσπάθησε να παρέμβει για να μη κτυπούν την μητέρα του και ο ένας από τους δράστες κτύπησε το παιδί με την λαβή του μαχαιριού, τραυματίζοντάς το, ευτυχώς όχι σοβαρά. Στη συνέχεια αφού η μία από τις δύο γυναίκες κατάφερε να αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενός δράστη, τράπηκαν σε φυγή.

Οι δύο τραυματισμένες γυναίκες και το ανήλικο παιδί, μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων όπου νοσηλεύονται.

Από το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η Αστυνομία, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ»

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ η Υποδιεύθυνση Ιωαννίνων, συνεχίζει τις έρευνες για ανάμιξη των δύο αλλοδαπών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.