Γολγοθάς προβλέπεται τη Μεγάλη Εβδομάδα στα λιμάνια με την ΠΝΟ να αποφασίζει χθες Παρασκευή να επιμείνει στη στάση της και να δέσει τους κάβους τη Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη. Πρόσκληση για νέα συνάντηση απηύθυνε το πρωί η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στη ΝΕΤ, σημειώνοντας ο διάλογος με την ΠΝΟ «πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή». Σε επιστολή που έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, Γ.Χαλά, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Θεωρώντας υποχρέωσή μου τόσο την εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου όσο και την υπεράσπιση των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας, σας καλώ σε συνάντηση αύριο Κυριακή 08/4 στις 17.00, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας»

Μιλώντας στη ΝΕΤ η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι στο διάλογο προσήλθαν όλοι οι υπουργοί και κατατέθηκαν εκ νέου γραπτώς προτάσεις. Για τον Οίκο Ναύτου ανέφερε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει καλέσει και εκείνος σε νέα συνάντηση τους ναυτεργάτες, τη Μεγάλη Δευτέρα. Η υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι οι ναυτεργάτες έχουν δίκιο σε ορισμένα αιτήματα και δέχθηκε πως ήταν λάθος ότι το ΠΑΣΟΚ κατήργησε το υπουργείο Ναυτιλίας.


Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ
συνεδρίασε χθες σε έντονο κλίμα και αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά με την 48ωρη απεργία. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από πλευράς υπουργείου στα αιτήματα της ναυτεργασίας δεν ήταν ικανοποιητικές και προστίθεται ότι «τα Μέλη Διοίκησης της Ομοσπονδίας συζήτησαν διά μακρών το περιεχόμενο των εγγράφων απαντήσεων της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στα αιτήματα της ΠΝΟ, που δόθηκαν κατά τη συνάντηση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με την κ. υπουργό. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του περιεχομένου του παραπάνω εγγράφου, κοινή υπήρξε η διαπίστωση της Διοίκησης, ότι οι τοποθετήσεις που έγιναν στα σχετικά αιτήματα της ΠΝΟ, δεν είναι ικανοποιητικές».

Τα λιμάνια των... μποφόρ

Πολλά είναι τα προβλήματα στους εκδρομείς του Πάσχα με τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών να εκφράζουν τις έντονες αντιδράσεις τους για την κινητοποιήση και κάνουν λόγο για τεράστιο οικονομικό πλήγμα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Τα προβλήματα από την απεργία έχουν αρχίσει να γίνονται έντονα και για τους ταξιδιώτες, καθώς ήδη οι πληρότητες των πλοίων για τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή ξεπερνούν το 90%.

Πολλά είναι τα τουριστικά γραφεία τα οποία επιστρέφουν τα χρήματα στους εκδρομείς πού είχαν προγραμματίσει να φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα και δεν βρίσκουν εισιτήρια ώστε να ταξιδέψουν άλλη ημέρα. Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων κάνει η ΕΣΕΕ. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κάνει λόγο για αδιαφορία που επιδεικνύουν οι συνδικαλιστές για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας. «Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η απόφαση της ΠΝΟ με την οποία εμμένει στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας της για την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη 10 και 11 Απριλίου 2012, παρά τις εκκλήσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας περί του αντιθέτου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακατανόητη χαρακτηρίζει η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, την απόφαση της ΠΝΟ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
TAGS