Μια γυναίκα σεσημασμένη για κλοπές και ένας φίλος της ήταν οι ιερόσυλοι που κρύβονταν πίσω από τη διάρρηξη μιας εκκλησίας στο Διδυμότειχο! Η κλοπή είχε γίνει πριν από επτά μήνες και οι δράστες είχαν αρπάξει χρήματα, τάματα και ιερά σκεύη.   Τα αποτυπώματα της 32χρονης γυναίκας οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην εξιχνίαση της διάρρηξης, στην οποία συμμετείχε και ένας 29χρονος άνδρας. Ήταν ξημερώματα στις 30 Αυγούστου του 2011, όταν διέρρηξαν την πόρτα του ναού και άρπαξαν 500 ευρώ από το παγκάρι, τα αφιερώματα των πιστών από τα εικονίσματα, έναν ασημένιο σταυρό, δύο ζευγάρια αγιοπότηρα και 12 ασημένια καντήλια! Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.  

Την ώρα της λειτουργίας… έκλεβε την εκκλησία ένας 20χρονος Αλβανός που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Χαλκιδική! Ο νεαρός δράστης επωφελήθηκε από την ενασχόληση του εφημέριου με την θεία ακολουθία στον ναό της Παναγίας των Νέων Ρόδων και άρπαξε τα χρήματα από το παγκάρι, μαζί με διάφορα κλειδιά και ένα κινητό. Όμως, δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συνελήφθη από άνδρες του τμήματος Ιερισσού, οι οποίοι βρήκαν πάνω του τα κλοπιμαία και τα επέστρεψαν στον ιερέα.  

Ιερόσυλοι χτύπησαν και το ναό του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου στην Χίο, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα. Οι δράστες ήταν βιαστικοί και άρπαξαν μόνο ένα κουτί που βρισκόταν πάνω στο παγκάρι, μέσα στο οποίο  υπήρχαν λίγα χαρτονομίσματα και μερικά κέρματα.


πηγή: protothema.gr