Ένας 38χρονος Ανθυπαστυνόμος συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, κατηγορούμενος για εκβίαση και κατάχρηση εξουσίας.  
Αιτία στάθηκε η καταγγελία ενός αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατήγγειλε πως ο αστυνομικός απαιτούσε από αυτόν εκβιαστικά 350 ευρώ προκειμένου να μην τον συλλάβει καθώς το αυτοκίνητο του είχε παραποιημένο αριθμό πλαισίου και μη εμφανή αριθμό κινητήρα. Το αυτοκίνητο αυτό, σύμφωνα με την καταγγελία το είχε αγοράσει νόμιμα πριν τρεις μήνες από μια 43χρονη. 

Σε συνεννόηση με αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κλείστηκε ραντεβού για χθες το απόγευμα, στο γραφείο του αστυνομικού, όπου ο Αλβανός παρέδωσε στον Ανθυπαστυνόμο 350 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οι αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν τον 38χρονο και κατάσχεσαν τα χαρτονομίσματα.  

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος εκβίαζε τον αλλοδαπό σε συνεννόηση με τη 43χρονη, με σκοπό τα χρήματα που θα έπαιρνε από εκείνον να τα έδινε στη συνέχεια στη 43χρονη με την οποία είχε οικονομική διαφορά.  

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή.