Ξεκίνησε τη λειτουργία της η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο, σε χώρο που παραχώρησε το Νοσοκομείο. Το Σάββατο επισκέφθηκε το χώρο η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό και τη Διοίκηση του νοσοκομείου και να δει από κοντά το χώρο της Μονάδας.

Παρόντες ήταν και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, ο διοικητής Γιώργος Μοσχοβάκης και διοικητικά στελέχη του Ιδρύματος, ο υπεύθυνος της Μονάδας Δήμος Φωτόπουλος, προσωπικό του ΟΚΑΝΑ και του νοσοκομείου.

Η Μονάδα εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή περίπου δέκα εξαρτημένους χρήστες ουσιών παρέχοντας τους φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική στήριξη και εκτιμάται ότι σταδιακά ο αριθμός θα ανέβει κατά αρκετές δεκάδες, καθώς και στο Ρέθυμνο υπάρχουν αρκετοί χρήστες που μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα Χανιά ή το Ηράκλειο και να μπουν σε λίστα προκειμένου να ακολουθήσουν πρόγραμμα απεξάρτησης.

Έτσι, με τη λειτουργία της μονάδας στο Ρέθυμνο, υπάρχει πλέον ένα δίκτυο σε όλο το νησί και ελαχιστοποιείται η λίστα αναμονής στην Κρήτη για ένταξη στο πρόγραμμα.


πηγή: goodnet.gr