Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στους δήμους, αντιδρώντας σε νομοσχέδιο που προβλέπει τη μετατροπή των φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε Ανώνυμες Εταιρείες.   
Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «ουσιαστικά προαναγγέλλονται απολύσεις εργαζομένων στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας». Οι εργαζόμενοι στους ΧΥΤΑ απήχαν από την εργασία τους το Σάββατο και την Κυριακή.

Την ίδια ώρα, κλειστός παραμένει και σήμερα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαυροράχη της Θεσσαλονίκης.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης κινητοποίησης, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, αρχίζουν να παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Εάν η απεργία συνεχιστεί θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Οι δημοτικές αρχές του πολεοδομικού συγκροτήματος απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να κρατούν τις σακούλες με τα απορρίμματα στα μπαλκόνια τους για όσο διαρκεί η απεργία.

Σήμερα ο ΧΥΤΑ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και μπορούν να εναποθέτουν μόνο τα απορριμματοφόρα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια από τις λαϊκές αγορές.