Τεράστια προβλήματα αναμένεται να προκαλέσουν στον τουρισμό οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τους ναυτεργάτες Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, υπενθυμίζοντας ότι τα προβλήματα δεν σταματούν στα ελληνικά σύνορα, αλλά φτάνει και στις αγορές- δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως της Γερμανία και την Αγγλία. Η πληρότητα σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων, είναι πεσμένη κατά 50% στα νησιά του Ιονίου, όπως στη Ζάκυνθο και τη Κέρκυρα. Ανάλογη είναι και η εικόνα που επικρατεί και στα νησιά των Κυκκλάδων, με τη πτώση στις κρατήσεις να ξεπερνά το 40%

Για την Κεφαλονιά πάντως, σωσίβιο για τον προορισμό αποτελούν εφέτος οι πτήσεις τσάρτερ (Rynair), που ακόμα και αυτή την περίοδο τουλάχιστον 500 τουρίστες την επισκέπτονται, ισοσκελίζοντας τις απώλειες από το μέτωπο του εσωτερικού τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων, αυτές κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (20 ευρώ σε τετράστερο με διατροφή την ημέρα) και εύλογα ερωτήματα εγείρονται για τη βιωσιμότητα των τουριστικών μονάδων αλλά και την παροχή υπηρεσιών, όπως τονίζει ξενοδόχος που κρατά τη δική του τουριστική μονάδα κλειστή για την περίοδο των εορτών.