Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Καβάλας, της Λάρισας και του Βόλου. Οι δράστες της σπείρας συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής. Πρόκειται για τέσσερις Αλβανοί ηλικίας 26, 22, 19 και 17 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Όλα άρχισαν όταν την περασμένη Παρασκευή έγινε καταγγελία από τον υπεύθυνο του καταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ των Νέων Πλαγίων Χαλκιδικής, για δύο άτομα που αφαίρεσαν από το κατάστημα αλκοολούχα ποτά και διέφυγαν με αυτοκίνητο προς Θεσσαλονίκη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και το ανωτέρω όχημα εντοπίστηκε και σταθμεύθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών.

Σε αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου που επέβαιναν οι δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και διάφορα άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι δράστες εισέρχονταν σε διάφορα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ και απασχολώντας τους υπαλλήλους με ερωτήσεις αφαιρούσαν κυρίως φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Η λεία υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.