Στην απολογία του ο σε αργία περιφεριάρχης κεντρικής Μακεδονίας υποστήριξε ότι από την μείωση των προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα ο ίδιος δεν είχε οικονομικό όφελος αλλά ούτε και δόλο. «Ένα γυμνάσιο τελείωσα τι περισσότερο θα μπορούσα να ξέρω από τη νομική υπηρεσία βάση της γνωμάτευσης της οποίας μείωσα τα πρόστιμα» υποστήριξε. Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου καθώς όπως είπε «ο κ. Ψωμιάδης μας είπε ότι το πρόστιμο που επέβαλλε ήταν πολύ μεγαλύτερο από το χαμηλότερο αλλά δεν μας είπε ότι ήταν 58 φορές μικρότερο από το ανώτερο πρόστιμο».

Πρόκειται για την δεύτερη δίκη στο εφετείο αφού την πρώτη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή αναίρεσε με απόφασή του ο Άρειος Πάγος.

Ωστόσο, ο κ. Ψωμιάδης εμφανίστηκε αποφασισμένος να προσφύγει ξανά στον Άρειο Πάγο μέχρι την τελική δικαίωσή του, ενώ χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά, όπως είπε, αυτή δεν μπορεί ούτε να τον κάμψει, ούτε να τον φιμώσει, ούτε να τον γονατίσει, ενώ τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η γέννηση ενός καινούργιου».