Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας.
Οι σχετικές έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 28,35, 28 και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο Αλβανών, ηλικίας 55 και 38 ετών. Αναζητείται ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.

Η αστυνομική έρευνα άρχισε χθες το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ένα αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπήρχαν πενήντα σάκοι με κάνναβη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί από τον 28χρονο ημεδαπό συλληφθέντα και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, με οδηγό τον 35χρονο ημεδαπό.

Ο 35χρονος αντιλαμβανόμενος την ύπαρξη συνεργείου αστυνομικού ελέγχου στη γέφυρα της Βροσίνας, έκρυψε το αυτοκίνητο με τις ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας και τράπηκε σε φυγή πεζός.


Κατά τη εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι δύο 28χρονοι Έλληνες, μαζί με τον 33χρονο Αλβανό, επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.


Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες υπήκοοι Αλβανίας και η 29χρονη ημεδαπή με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παρέλαβαν τον 35χρονο ημεδαπό από την περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή του.


Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην Ελληνική Επικράτεια και την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία αυτών σε περιοχές της Αττικής.


Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, καθώς και δύο αυτοκίνητα και έξι κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.


Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.