Με αντικείμενο την ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών λίγο πριν ξεκινήσουν οι αφίξεις των πρώτων κρουαζιερόπλοιων στη Σάμο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους συγκάλεσε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Το παρών έδωσαν ο λιμενάρχης Σάμου, Νίκος Κωνσταντέλλης, ο δήμαρχος Στέλιος Θάνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής, ο ναυτιλιακός Πράκτορας Νίκος Κατρακάζος που πρακτορεύει τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μανόλης Μαυρέλος, καθώς και η πρόεδρος Δέσποινα Κάιλα και ο ταμίας του εμπορικού συλλόγου Σάμου, Θανάσης Τερζής.

Η συζήτηση αφορούσε την κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων, ώστε η υποδοχή των επισκεπτών που φτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Σάμου να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποφασίστηκε να τυπωθεί τετρασέλιδος οδηγός που θα αποτελέσει την πρώτη γνωριμία των επισκεπτών με το νησί.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και ενδεχόμενο του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, όταν θα καταπλέει ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια με 2.000 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το λιμενικό ταμείο θα ασχοληθεί με τον ευπρεπισμό της χερσαίας παραλιακής ζώνης αλλά και την τακτοποίηση της προμήθειας νέων μπαλονιών στο λιμάνι για την ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων.
TAGS