Από τα μεσάνυχτα και για 48 ώρες κανένα πλοίο δεν θα λύσει κάβους αφού το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ναυτεργατών είναι αγεφύρωτο. Ομάδες ναυτεργατών περιφρουρούν από το βράδυ της Δευτέρας τα πλοία ώστε να μην «σπάσει» η απεργία.
Την ώρα που όλοι οι τουριστικοί φορείς είναι στα κάγκελα, από την πλευρά της, η αρμόδια υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου ουσιαστικά λειτουργεί σαν να μην αποτελεί μέλος της κυβέρνησης, αφού δήλωσε πως ως αρμόδια υπουργός είναι έτοιμη να εφαρμόσει την όποια απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και την ύστατη στιγμή.   

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστηκότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου.


“Τα γεγονότα και οι συμπεριφορές που προηγήθηκαν οδηγούν και ερμηνεύουν την απόφαση της ΠΝΟ να επιμείνει στην προαναγγελθείσα απεργία της. Και αυτό γιατί ,όπως φάνηκε εδώ και μία εβδομάδα, επρόκειτο για μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ.  

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιρρίπτει τις ευθύνες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως "υπάρχουν κι άλλα κόμματα και μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα και αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο".  

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε για «ύστατη φορά» όλα τα μέρη να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους, «να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι στις πλάτες της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουν δείγματα υπευθυνότητας, να σκεφτούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και επιτέλους με όρους εθνικούς και όχι κομματικού ή συνδικαλιστικού ή προσωπικού συμφέροντος».   

Την ίδια ώρα, για τους εμπόρους, τους αγρότες και τους εκδρομείς του Πάσχα αυτά ηχούν σαν θόρυβος στα αυτιά τους, καθώς βλέπουν τους πολιτικούς να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, αλλά και τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ να τους εκδικούνται για τα δικά τους αιτήματα. Και μάλιστα αυτό είναι πιο προκλητικό, όταν αποκαλύπτονται πως ορισμένοι συνδικαλιστές της ΠΝΟ έχουν μηνιαίο μισθό 9.000 ευρώ.