Χιλιάδες κροτίδες, βεγγαλικά και παιδικά αθύρματα κατέσχεσαν αστυνομικοί σε Πιερία και Πέλλα, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων κατά την πασχαλινή περίοδο. Όπως ανακοινώθηκε, στη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν τρια άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.

Στην πρώτη περίπτωση , στην Κατερίνη, σε αστυνομικό έλεγχο αποθήκης ιδιοκτησίας 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25.250 κροτίδες, 2.909 βεγγαλικά και 2.035 παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων, τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς άδεια.

Στη δεύτερη περίπτωση , στην Κατερίνη, σε αστυνομικό έλεγχο περίπτερου ιδιοκτησίας 80χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 106 κροτίδες και 2 πυρσοί φλόγας, τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς άδεια.

Στην τρίτη περίπτωση , στον Μυλότοπο Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο περίπτερου ιδιοκτησίας 80χρονης που λειτουργούσε ένας 60χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 153 φωτοβολίδες, 13 κροτίδες και 4 πυροτεχνήματα, τα οποία διέθετε προς πώληση χωρίς άδεια.

Τέλος , στην Κατερίνη, σε αστυνομική έρευνα της οικίας 51χρονου, ο οποίος δε συνελήφθη και αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.808 βεγγαλικά, 190 κροτίδες και 216 παιδικά αθύρματα, για τα οποία ο ανωτέρω διέθετε άδεια με την υποχρέωση να φυλάσσει αυτά σε ειδικό και ανεξάρτητο χώρο καταστήματος.