Την ενοχή του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου «Ασπίς», Παύλου Ψωμιάδη, καθώς και του φυγόδικου πρώην συνεργάτη του, για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες που τους βαρύνουν στην υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ, ζήτησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Γαληνό Μπρη, έχουν συντελεστεί τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου, που βαρύνουν τους δύο κατηγορούμενους.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως λίγες ημέρες πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναστολή λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου της «Ασπίς», ο Π. Ψωμιάδης για να επιτύχει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προσκόμισε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ, που αποδείχθηκε πλαστή.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι είναι δεδομένο πως η εγγυητική δεν είναι γνήσια και δεν έχει εκδοθεί από την τράπεζα που εμφανίζεται ως εκδότρια, ενώ η όλη υπόθεση αποτελεί μεθόδευση του Παύλου Ψωμιάδη για να κερδίσει χρόνο και τελικά να μην προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 203 εκατ. ευρώ που ζητούσε η Εποπτική Αρχή.
Νωρίτερα, πάντως, στην απολογία του ο Παύλος Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες και επέμεινε ότι η εγγυητική ήταν γνήσια.

Όπως υποστήριξε, η όλη υπόθεση οφείλεται στην πίεση που ασκούσαν ξένοι μεγάλοι όμιλοι για την επιθετική πολιτική, που εφάρμοζε στην αγορά η ΑΣΠΙΣ. Χαρακτήρισε, επίσης, και πολιτικό το όλο ζήτημα καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο όμιλος «έπρεπε να φύγει από τη μέση».

Πηγή: naftemporiki.gr