Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, κατ´εξακολούθηση, κατ´επάγγελμα και συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ, πλαστογραφίας κατ´ εξακολούθηση, κατ´ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ψευδούς βεβαίωσης κατ´ εξακολούθηση, άσκησε ο εισαγγελέας Άρης Κορέας σε έναν γιατρό και έναν φαρμακοποιό, οι οποίοι μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από ΙΚΑ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν πριν μερικούς μήνες ο σπηλαιολόγος Θάνος Ξανθόπουλος και η ομάδα του βρήκαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου και ειδοποίησαν τις αρχές για το περίεργο εύρημα.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργήθηκε από το ΙΚΑ, οδήγησαν στον συγκεκριμένο φαρμακοποιό από το Λαύριο, που μαζί με γιατρό της περιοχής, ο οποίος του χορηγούσε συνταγές για φάρμακα, εισέπρατταν τα χρήματα από το ΙΚΑ και πετούσαν τα σκευάσματα σε πηγάδια της περιοχής. Στο συγκεκριμένο φαρμακείο εντοπίστηκαν 28 βιβλιάρια ασθενών, από διάφορες περιοχές, μέσω των οποίων εφαρμόζονταν το σχέδιο εξαπάτησης του ΙΚΑ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους δύο κατηγορούμενους, αλλά και θα εντοπίσει αν προκύπτει ποινική εμπλοκή ασφαλισμένων ή άλλων προσώπων.