Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 40χρονου Έλληνα, που διαπράχθηκε στις 30-11-2010 μέσα σε καφετέρια, στην οδό Αχιλλέως στο Παλαιό Φάληρο. Μετά από έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως η δολοφονία του 40χρονου οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου», καθώς ο 40χρονος ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά και είχε διαφορές με Αλβανούς.

Συγκεκριμένα, τον 40χρονο πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Αλβανοί, κατ' εντολήν ενός 31χρονου ομοεθνή τους και του 44χρονου θείου του, ο οποίος είναι δραπέτης των φυλακών Λάρισας από τον Φεβρουάριο του 1997, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά.

Θείος και ανιψιός έχουν διαφύγει και κρύβονται στην Αλβανία, ενώ οι εκτελεστές του συμβολαίου δολοφονήθηκαν αργότερα, στις 14-6-2011, μέσα στο εστιατόριο "Μύθος" στην οδό Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, από 31χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος και συνελήφθη.

Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται. Παράλληλα γίνονται ενέργειες για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων.