«Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδας είναι ότι όχι, απλώς, υπήρχαν χρήματα, αλλά επειδή τα χρήματα αυτά δεν τα αξιοποίησαν, αυτά που είχαν ως αποθεματικό μετατράπηκε σε ομόλογα και με το κούρεμα ο οργανισμός έχασε 25 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για προωθητικές ενέργειες του ΕΟΤ», υπογράμμισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, στον «ΒΗΜΑ 99,5»
«Το θέμα των αποθεματικών προκύπτει από το εξής. Εδώ και δυόμισι χρόνια η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού  έχει επενδύσει κι έχει κερδίσει πολιτικό χρόνο πάνω στο ότι δεν υπήρχαν χρήματα στον Οργανισμό, έτσι ώστε να πληρωθούν υποχρεώσεις του οργανισμού προς ξένα και εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης.

Μας έχουν πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να κάνουν καμπάνια για τον τουρισμό. Ουσιαστικά δηλαδή, για τρίτη χρονιά ο ελληνικός τουρισμός πηγαίνει και πάλι με τον αυτόματο πιλότο, χωρίς καμία, απολύτως, καμπάνια στο εξωτερικό.  

Αν δεν στηριχθεί ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί το 20% του ΑΕΠ της χώρας και θα μπορούσε να είναι και περισσότερο, από τι άλλο να περιμένουμε για να ανακάμψουμε;» ανέφερε.