Περισσότερες από 10.000 είναι οι ακυρώσεις εισιτηρίων λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεχίζεται την Μ. Τετάρτη για δεύτερη ημέρα, σύμφωνα με κύκλους ακτοπλοϊκών εταιρειών. Τρεις χιλιάδες επιβάτες άλλαξαν ημερομηνία απόπλου. Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν επίσης ότι θα είναι πολύ αυξημένη - κοντά στο 100% - η πληρότητα των πλοίων την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή.

Με στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 9 το πρωί και 12 με 1 μετά το μεσημέρι μετέχουν στην απεργία της ΠΝΟ οι εργαζόμενοι στα φέρυ μποτ της γραμμής Ρίου Αντιρρίου.

Ξενοδόχοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί μιλούν πλέον για χαριστική βολή στον εγχώριο τουρισμό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Αμπατζής, πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάρου έκανε λόγο για ανάλγητους συνδικαλιστές που φυλακίζουν τους νησιώτες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απέναντι στα δικαιώματα των συνδικαλιστών για απεργία βρίσκεται το δικαίωμα των νησιωτών να επισκεφθούν το γιατρό και να πάνε στο σπίτι τους.

Εκτίμησε ότι η τουριστική κίνηση έχει πέσει σε σχέση με πέρσι περίπου 30% και δημιουργείται ήδη αρνητικό κλίμα για την καλοκαιρινή σεζόν. 


Πηγή: skai.gr