Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι είναι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού.   Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών από τα 32 είδη φρούτων και λαχανικών, τα 27 παρουσιάζουν μειώσεις τιμών μέχρι και 52% σε σχέση με το Πάσχα 2011. Ενδεικτικά, τα κουνουπίδια πωλούνται έως και 52% φθηνότερα, τα καρότα 50%, το λάχανο 49%, τα σκόρδα 54%, οι ντομάτες 17%, το σπανάκι 29%, οι πατάτες 39%, κ.α..

Στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δείχνουν πως φέτος και τα κρεατικά είναι φθηνότερα κατά 10,44%. Ειδικότερα, για τα κρεατικά υπάρχει μεγάλη προτίμηση το φετινό Πάσχα στα ντόπια αμνοερίφια με μείωση της τιμής τόσο του νωπού αρνιού (17,11%) όσο και του κατσικιού (13,36%), ενώ  πτώση παρουσιάζουν το  κοτόπουλο (10,59%) καθώς και η χοιρινή μπριζόλα (0,68%).


Πηγή: in.gr