Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, καταγγέλλοντας τους ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων για συνεχόμενες απολύσεις και μονομερή καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3, ο Βασίλης Δημητρόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, είπε ότι η απεργία γίνεται μετά από απολύσεις σε αρκετά ΚΤΕΛ, όπως σε Κόρινθο, Φωκίδα, Γιάννενα, Λάρισα, Θεσπρωτία και Χαλκιδική. 

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις, αφού το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί που εργαστούν κανονικά. Έχει ζητηθεί, μάλιστα, και η συμβολή της Αστυνομίας σε περίπτωση που οι απεργοί επιχειρήσουν να εμποδίσουν τις αναχωρήσεις των λεωφορείων.


Oι οδηγοί από την πλευρά τους δηλώνουν αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα σε όλους τους σταθμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί μεγάλη συγκέντρωση στον σταθμό του Κηφισού στην Αθήνα και σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων στην περιφέρεια.