Τα νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Γεώργιος Γεννηματάς» επισκέφθηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με την ιδιότητά του ως προέδρου της Φιλανθρωπικής Εταιρείας «Αποστολή». Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο κ. Ιερώνυμος, επισκεπτόμενος τους θαλάμους των ασθενών, εξήρε τη δύναμή τους και υπογράμμισε ότι «κάθε επίσκεψη σε Νοσοκομείο είναι μια ευκαιρία περισυλλογής, μια ευκαιρία αναζήτησης του Θεού». Μιλώντας στα μέλη της διοίκησης των νοσοκομείων, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, ο αρχιεπίσκοπος τους συνεχάρη για την προσπάθεια κάνοντας λόγο «για καθημερινή μάχη που δίνει το προσωπικό των νοσοκομείων, σε μια περίοδο που έχει εκλείψει η θυσιαστική διάθεση».

Μιλώντας για την «Αποστολή» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είπε ότι «δεν έχουμε άλλο καθήκον, άλλη υποχρέωση πέρα από το να βάλουμε τις δικές μας δυνατότητες στη διάθεση όσων υποφέρουν και να τους υπηρετήσουμε. Η χώρα περνά δύσκολες στιγμές και τέτοιες παρουσίες προσωπικού, όπως αυτές που βλέπουμε στα δύο νοσοκομεία, μας δίνουν δύναμη και ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι γρήγορα θα ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια».