Σε «επί του παρόντος» αναστολή των κινητοποιήσεων στα ΚΤΕΛ προχώρησαν οι απεργοί το μεσημέρι της Μ.Πέμπτης. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, τα δρομολογία θα εκτελεστούν κανονικά. Πρόβλημα υπήρξε στο σταθμό του Κηφισού, οι δύο είσοδοι του οποίου είχαν αποκλειστεί για μερικές ώρες, ενώ τα λεωφορεία ξεκινούσαν κανονικά από το σταθμό Λιοσίων.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ κατηγορούν τους ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων για συνεχόμενες απολύσεις και μονομερή καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009.

Παρά την κινητοποίηση ωστόσο, τα περισσότερα δρομολόγια από και προς τον σταθμό του Κηφισού εκτελέστηκαν -με τα λεωφορεία, υπό την παρουσία μάλιστα αστυνομικών δυνάμεων, να σταματούν έξω από τον σταθμό.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια


Αυξημένη αναμένεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η κίνηση των εκδρομέων του Πάσχα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί επιβάτες που δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ προς τα νησιά, αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα.

Τα λιμεναρχεία Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη διευκόλυνση των επιβατών και των οχημάτων, ενώ η πληρότητα στα πλοία αγγίζει σχεδόν το 100%.
Απο το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν τα μεσάνυχτα έξι πλοία, μεταφέροντας 6.373 επιβάτες, 915ΙΧ, 477 φορτηγά και 177 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό απέπλευσε ένα πλοίο με 316 επιβάτες, 3 ΙΧ, 5 φορτηγά και 4 δίκυκλα. Επίσης, στο λιμάνι κατέπλευσαν αντίστοιχα τρία πλοία, με 600 επιβάτες, 68 ΙΧ,143 φορτηγά και 9 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας απέπλευσαν δύο πλοία με 1177 επιβάτες, 329 ΙΧ, 54 φορτηγά και 16 δίκυκλα. Ανίστοιχα κατέπλευσαν στο λιμάνι 2 πλοία με 105 επιβάτες, 26 ΙΧ, 12 φορτηγά και 1 δίκυκλο.
Απο το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκε χθές τα μεσάνυχτα ένα δρομολόγιο πλοίου που μετέφερε 306 επιβάτες, 62 ΙΧ, 33 φορτηγά και 7 δίκυκλα.

Η ακτοπλοική εταιρεία ATTICA GROUP έχει δρομολογήσει για σήμερα το βράδυ και ένα έκτακτο δρομολόγιο, στις 9:15 από Πειραιά για Πάρο-Νάξο.

Πάντως το αυξημένο οικονομικό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η οικονομική κρίση αλλά και η απεργία των ναυτικών, οδήγησε πολλούς επιβάτες να επιλέξουν άλλους προορισμούς, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που θα περάσουν φέτος το Πάσχα στην πρωτεύουσα αλλά και στις μεγάλες πόλεις.

Ενδεικτικά, για το δρομολόγιο Πειραιάς-Υδρα με υδροπτέρυγο το εισιτήριο έχει 51 ευρώ το άτομο, ενώ για το δρομολόγιο Πειραιάς-Αίγινα με συμβατικό πλοίο το εισιτήριο μετ' επιστροφής έχει 19 ευρώ το άτομο και 55 ευρώ για το αυτοκίνητο.

Eπί ποδός η Τροχαία


Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση και στα εθνικά οδικά δίκτυα με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα. Σε ισχύ έχουν ήδη τεθεί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, τα οποία θα κορυφωθούν από τη Μ. Πέμπτη.  

Ετσι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:  

-Μεγάλη Πέμπτη: 15.00-22.00

-Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00
-Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00  

Αυξημένη θα είναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου θα υπάρχει όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.  

Ωστόσο, ο καιρός προβλέπεται άστατος την Μεγάλη Πέμπτη, την Μεγάλη Παρασκευή όπως και το βράδυ της Αναστάσεως.

Σχετικά Θέματα:
 

Με αίθριο καιρό η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα