Η έξοδος άρχισε με σύμμαχο τον καλό καιρό. Η θερμοκρασία τη Μ.Παρασκευή θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και τους ανέμους να πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Λίγες βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά.   Αναλυτικά:

Αττική
Καιρός: αρχικά αραιές νεφώσεις. από το μεσημέρι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.  

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.  

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρους όμβρους.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.  

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.  

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.  

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
 
Το σκηνικό του καιρού αλλάζει το Μ.Σάββατο με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 και τοπικά είναι πιθανό να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.  

Σε μικρή πτώση θα είναι η θερμοκρασία και την Κυριακή του Πάσχα με τους ανέμους, ωστόσο, στα πελάγη να εξασθενούν κυρίως από το βράδυ και θα πνέουν με ένταση 5-7 μποφόρ. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.  

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βροχές πιθανώς να σημειωθούν στα ορεινά.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή σε όλη τη χώρα:

- Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε νεφώσεις με λίγη βροχή, ανέμους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία απο 11 εως 18 βαθμούς.
- Γιάννενα: Περιμένουμε πολύ βροχή, κρύο και χιονια στα βουνά της Πίνδου. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 10 βαθμους κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι 3 μποφόρ. 
- Αλεξανδρούπολη: Περιμένουμε άστατο καιρο με ηλιο αλλά και τοπικές βροχές κυρίως το πρωί και βελτίωση απο το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 5 μποφόρ ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 17 βαθμούς κελσίου. 
- Καρδίτσα: Περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και ασθενεις βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανέμους δυτικούς 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 εως 17 βαθμούς κελσίου. 
- Πήλιο: Περιμένουμε καλό καιρό με λιακάδα το πρωί όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια χωριά του Πηλίου, στα Χάνια και στη Ζαγορά δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι άνεμοι δυτικοί μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου. 
- Ναύπλιο: Περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύνεφα το μεσημέρι, ανέμους δυτικούς 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 εως 21εναν βαθμούς κελσίου. 
- Καλαμάτα: Περιμένουμε άστατο καιρό με αρκετές βροχές καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 16 βαθμούς. 
- Σπάρτη: Περιμένουμε συνεφιές αλλά θα έχουμε λιγότερες βροχές ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από  8 εως 14 βαθμούς.      
- Κέρκυρα: Περιμένουμε πολλές βροχές όλη την ημέρα με ανέμους δυτικούς 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 εως 17 βαθμούς κελσίου. 
- Κάρυστος: Περιμένουμε λιακάδα το πρωί του Πάσχα, ο ουρανός το μεσημέρι θα συνεφιάσει λίγο αλλά αργότερα θα βελτιωθεί και πάλι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 20 βαθμούς κελσίου. 
- Ηράκλειο: Περιμένουμε λιακάδα το πρωί, λίγα σύνεφα το μεσημέρι και το απόγευμα τα οποία θα πυκνώσουν στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 21εναν βαθμούς. 
- Πάτμος: Περιμένουμε αραιές συνεφιές και δεν αποκλείεται να βρέξει σποραδικά κυρίως το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα φτιάξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 15 εως 20 βαθμούς. 
- Πάρος: Περιμένουμε λιακάδα αλλά θα έχουμε δυτικούς ανέμους ισχυρους 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εως 21εναν βαθμούς. 
- Χίος: Περιμένουμε τοπικές συνεφιές και δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες σποραδικές βροχές κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος από 14 εως 21εναν βαθμούς κελσίου. 
- Μυτιλήνη: Περιμένουμε άστατο καιρό με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και ψιλόβροχο. Ανέμους νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 13 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.