Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας 62χρονος πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε μεγάλα χρηματικά ποσά προερχόμενα από παραποίηση των στοιχείων για τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ. Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι την τελευταία τριετία, είχε υπεξαιρέσει το χρηματικό ποσό των 252.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, οι οποίες τηρούνταν στο αρχείο, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο, κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές, στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε λογαριασμό χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Στη συνέχεια, ο 62χρονος «σήκωνε» από ΑΤΜ τα ποσά που είχαν καταβληθεί από το Δημόσιο και το χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Eισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.