Την άνοδο της Άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα της κρίσης και συγκεκριμένα της Χρυσής Αυγής αφορά δημοσίευμα των New York Times. Στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται αναφορά στη δημοσκοπική άνοδο της οργάνωσης που «φλερτάρει» με την είσοδό της στη Βουλή, στις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως και στην εκστρατεία της στους δρόμους «κάτι το οποίο αποφεύγουν οι συμβατικοί πολιτικοί εξαιτίας της αγανάκτισης των πολιτών».

Oι New York Times προσθέτουν ότι η οργάνωση είναι περισσότερο γνωστή για τις επιθέσεις κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς σε σε διάφορες εκδηλώσεις. Το δημοσίευμα τονίζει ότι ακόμα και αν δεν μπει στη Βουλή έχει ήδη καταφέρει να γίνει θέμα στις πολιτικές συζητήσεις.

To άρθρο κάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία της και στην νεοναζιστική ιδεολογία της. Αναφέρει ότι κατεβαίνει ανεπιτυχώς στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1994, όμως σημείωσε την πρώτης της εκλογική επιτυχία με την εκλογή του γραμματέα της Νικού Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το 2010.

Οι NY TImes σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι η οργάνωση έχει νεο-ναζιστική ιδεολογία επικαλείται το εθνικό ελληνικό αίσθημα, το οποίο αυτή τη στιμή αντι-γερμανικό.