Η αστάθεια και η εκδήλωση καταιγίδων θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Μεγάλο Σάββατο, ενώ νεφώσεις και βροχές αναμένονται και γιθα την Κυριακή του Πάσχα. Συνεχίζεται σήμερα η επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες της Μ. Παρασκευής, αφού οι καταιγίδες στα δυτικά της χώρας και τα 7-8 μποφόρ που πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο, αναμένεται να επεκταθούν σε όλη τη Δυτική, Βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Αργά το βράδυ αναμένεται να εξασθενίσουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη, οπότε και προβλέπεται σταδιακή άνοδος των θερμοκρασιών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική.
 
Συγκεκριμένα, οι περιοδικές βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα διακόπτονται από διαστήματα ηλιοφάνειας στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, το κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 - 21 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 13 - 22 βαθμούς στη Δ. Ελλάδα, από 12 - 23 βαθμούς στην Κ. Ελλάδα, από 14 - 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 16 - 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται από 23-27 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εκτιμώνται σε 8-9 βαθμούς Κελσίου και θα παρουσιασθούν σε ορεινές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε ορεινή Φωκίδα, Λαγκάδια Αρκαδίας, Κονισκό Τρικάλων, Νευροκόπι και Θεοδωριανά Αρτας.

Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ανατολικό Αιγαίο όπου θα είναι θυελλώδεις.

Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί και στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα θυελλώδεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Το μεσημέρι ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί, αλλά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν πάλι τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 - 22 βαθμούς Κελσίου. Στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν άνεμοι μέτριοι νοτιοανατολικοί, που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς με βαθμιαία εξασθένιση.

Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και βελτίωση από το βράδυ αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
 
Βροχές και νεφώσεις και την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός στη Δ. Ελλάδα. Ασθενέστερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Β. Ελλάδας και του Α. Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Οι θερμοκρασίες θα σημείωσουν μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με τις εντάσεις τους να μην ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.