Σωροί σκουπιδιών αναμένεται να σχηματιστούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αφού οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου θα απόσχουν από τις υπερωριακές εργασίες κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν θα εργαστούν το εορταστικό τριήμερο διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των υπερωριακών αμοιβών τους από τον Νοέμβριο του 2011 καθώς και για τις ιδιαίτερα χαμηλές τακτικές απολαβές που έλαβαν με τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός.

«Τόσο η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων υπερωριακών αμοιβών όσο και τα τραγικά μικρά ποσά τρέχουσας μισθοδοσίας των εργαζομένων οφείλονται στην εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου από 1η Απριλίου 2012 με αναδρομική ισχύ από 1η Νοεμβρίου του 2011» διευκρινίζει ο δήμος Θεσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την απόρριψη απορριμμάτων στους κάδους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, προκειμένου νʼ αποφευχθεί η συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης.