Συνελήφθησαν την Παρασκευή αργά το βράδυ στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αιγύπτου και Αλγερίας, ηλικίας 26 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα οι δυο αλλοδαποί, ενεργώντας από κοινού, επιτίθονταν με μαχαίρι σε πεζές γυναίκες όπου ασκώντας τους έντονη σωματική βία επιχειρούσαν να τους αφαιρέσουν τις προσωπικές τους τσάντες.

Πιο συγκεκριμένα:

- Tην 13-4-2012 και ώρα 21:30, επιτέθηκαν σε 58χρονη όπου χτυπώντας την στο κεφάλι και τραυματίζοντας την με το μαχαίρι στο καρπό, της αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, διάφορα προσωπικά της έγγραφα και τράπηκαν σε φυγή.

- Tην 13-4-2012 και ώρα 22:30, επιτέθηκαν σε 52χρονη όπου χτυπώντας την επίσης στο κεφάλι και τραυματίζοντας την με το μαχαίρι στο καρπό, της αφαίρεσαν το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή ενώ η παθούσα διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

- Tην 13-4-2012 και ώρα 23:30, επιτέθηκαν σε δυο ημεδαπές αδελφές ηλικίας 30 και 27 ετών όπου χτυπώντας αυτές επιχείρησαν, χωρίς να τα καταφέρουν, να τους αφαιρέσουν τις τσάντες τους.

Για την διερεύνηση των περιστατικών και την ανεύρεση των δυο αλλοδαπών ενεργήθηκαν από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών άμεσες και εκτεταμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους λίγη ώρα αργότερα.

Οι δυο δράστες στη θέα των Αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή και μετά από πεζή καταδίωξη που ακολούθησε οι Αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 26χρονο Αιγύπτιο.
Για τη σύλληψη του δεύτερου δράστη, ενεργήθηκε την επόμενη ημέρα (14-4-2012) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στη περιοχή του δασυλλίου όπου ο 19χρονος Αλγερινός εντοπίστηκε κοντά σε εγκαταλελειμμένη οικία και συνελήφθη.

Στην κατοχή των δραστών οι Αστυνομικοί βρήκαν το κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει από την 52χρονη το οποίο αφού κατέσχεσαν της το παρέδωσαν.