current views are: 1

16 Απριλίου 2012
Δημοσίευση14:51

Τι μπορεί να βελτιώσει την επιδερμίδα σας

Αυτά είναι τα νέα πρωτοποριακά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την συνολική εικόνα της ομορφιάς σας.

Δημοσίευση 14:51’
αρθρο-newpost

Αυτά είναι τα νέα πρωτοποριακά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την συνολική εικόνα της ομορφιάς σας.

Αυτά είναι τα νέα πρωτοποριακά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την συνολική εικόνα της ομορφιάς σας.

Dermobiotic: Για λάμψη εκ των έσω

Ίσως να το γνωρίζετε με την ονομασία Placton Thermal, ένα συστατικό -για την ακρίβεια μια μικροχλωρίδα- που εμφανίστηκε στη γη πριν από περίπου τρία δισεκατομμύρια χρόνια και συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες μορφές ζωής του πλανήτη μας. Το Αγνό Placton Thermal βελτιώνει τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της ευαίσθητης επιδερμίδας, καταπραΰνει την ερυθρότητα, ανακουφίζει τον ερεθισμό και ενισχύει την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας στις εξωτερικές επιθέσεις.

Επιλέξτε το
Για να αποκτήσετε άμεσα απαλή επιδερμίδα, γεμάτη ελαστικότητα και λάμψη, αλλά και για να διαγράψετε οριστικά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες από το πρόσωπό σας.

Κοζικό οξύ: για τις δυσχρωμίες

Παράγεται από το koji, ένα ιαπωνικό μανιτάρι το οποίο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές λευκαντικές του ιδιότητες. Αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον αποτελεσματικά ενεργά συστατικά για την καταπολέμηση των δυσχρωμιών καθώς ρυθμίζει την παραγωγή της μελανίνης, δράση που έχει αποδειχθεί επιστημονικά και η οποία σχετίζεται με την αναστολή της τυρονισάνης, ενός ενζύμου-κλειδί για την παραγωγή της μελανίνης.

Επιλέξτε το
Αν η επιδερμίδα σας έχει υπερεκτεθεί στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία ή είστε γύρω στα 40+ και εξαιτίας των ορμονικών διαταραχών που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση η επιδερμίδα σας έχει χάσει την ελαστικότητά της και οι καφέ κηλίδες και οι δυσχρωμίες στην επιφάνειά της επηρεάζουν την εμφάνισή της.

Νιασίνη: προστατεύει το DNA των κυττάρων σας

Το νικοτινικό οξύ, μια βασική ιδιότητα της βιταμίνης Β3 (γνωστής και ως νιασίνη) είναι η ικανότητά της να προσφέρει εύρυθμη λειτουργία στο DNA, εξασφαλίζοντας τον υγιή πολλαπλασιασμό των κυττάρων της επιδερμίδας σας. Είτε τη λαμβάνετε από το στόμα είτε την απλώνετε στο δέρμα, ο οργανισμός μετατρέπει τη νιασίνη σε ένα μόριο με την ονομασία ΝΑD, που προσελκύει ένζυμα τα οποία καταφέρνουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο DNA, ενώ παράλληλα διορθώνουν τη φθορά του δέρματος και προσφέρουν στα κύτταρα την κατάλληλη ενέργεια ώστε να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες κι έτσι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής και της ροδόχρους ακμής.

Επιλέξτε το
Αν η επιδερμίδα σας έχει την τάση να δείχνει θαμπή, κουρασμένη, ξηρή, με εμφανή τα σημάδια της γήρανσης.

Ectoine: καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης

Πρόκειται για μια ουσία παρόμοια με αμινοξύ η οποία παράγεται από βακτήρια, που ζουν στη λιμνοθάλασσα Wadi Natrun στην Αίγυπτο. Οι εργαστηριακές έρευνες απέδειξαν ότι προστατεύει τα κύτταρα από την υψηλή οσμωτική πίεση της υψηλής συγκέντρωσης αλατιού στο νερό, ενώ ταυτόχρονα έλκει την υγρασία σαν μαγνήτης και τη συγκρατεί χωρίς απώλειες, μια ιδιότητα που βοηθά το δέρμα να διατηρείται ελαστικό, δροσερό και λείο.

Επιλέξτε το
Αν είστε 30 χρονών και διαπιστώνετε ότι κάτι αλλάζει στις εκφράσεις του προσώπου σας.

Χρυσός: αυξάνει το κολλαγόνο

Ένα πασίγνωστο, πολύτιμο μέταλλο με θαυμαστές ιδιότητες. Στις ευεργετικές επιδράσεις του χρυσού συγκαταλέγονται η ενίσχυση της φυσικής του άμυνας, η αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και η μείωση των ερεθισμών – ό,τι δηλαδή χρειάζεται η επιδερμίδα προκειμένου να διατηρηθεί σφριγηλή και υγιής εσωτερικά.

Επιλέξτε το
Όσο αποτελεσματική κι αν είναι η καθημερινή σας περιποίηση το δέρμα σας μετά τα 40 έχει ανάγκη από έξτρα φροντίδα. Χρειάζεστε ειδικά προϊόντα που ενισχύουν τη σύσφιξη της επιδερμίδας, μειώνουν τις γραμμές έκφρασης και τους τοπικούς ερεθισμούς χαρίζοντας ένα φρέσκο και νεανικό πρόσωπο.

Ψευδάργυρος: κλείνει τους διεσταλμένους πόρους

Αυτό το μέταλλο λειτουργεί ως βασικός υποστηρικτής των λειτουργιών της κυτταρικής ανανέωσης. Επιπλέον είναι αναγνωρισμένος για τις σμηγματορυθμιστικές του ιδιότητες. Ο ψευδάργυρος μειώνει αισθητά την εμφάνιση των πόρων ενώ συγχρόνως εξασφαλίζει ματ όψη στην επιδερμίδα. Τέλος, παίζει και σημαντικό ρόλο στο δυνάμωμα των μαλλιών εφόσον λαμβάνεται από το στόμα (σε δίσκια ή μέσω της διατροφής).

Επιλέξτε το
Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή με διεσταλμένους πόρους και η υπερβολική έκκριση σμήγματος δημιουργεί ορατή γυαλάδα που δεν υποχωρεί.

Πηγή: omorfamistika.gr


σχετικα αρθρα